Przejdź do druki i wnioski do pobrania
Przejdź do treści Przejdź do stopki
Spotkanie w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych

Spotkanie w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych

Treść

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Beskid Gorlicki” zaprasza na spotkanie informacyjno-konsultacyjne w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych w ramach wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2014-2020.

Spotkanie odbędzie się w dniu 16 marca 2017 roku (czwartek) o godz. 13.00 – 15.00 w sali konferencyjnej Urzędu Gminy Gorlice, ul. 11 Listopada 2.

Inkubator przetwórstwa lokalnego produktów rolnych jest miejscem, w którym właściciel surowców roślinnych lub zwierzęcych może rozpocząć ich przetwarzanie korzystając z infrastruktury, maszyn i urządzeń a także specjalistycznego doradztwa oferowanego przez podmiot prowadzący inkubator. Korzystanie z inkubatora może być pierwszym etapem na drodze do utworzenia własnego zakładu przetwórczego - producent żywności, może sprawdzić swoje umiejętności oraz możliwości wprowadzenia na rynek oryginalnego, własnego produktu w zgodzie z przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi.

W ramach wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenie planuje ogłosić nabory wniosków na utworzenie dwóch inkubatorów przetwórstwa lokalnego produktów rolnych na obszarze powiatu gorlickiego. Pierwszy nabór wniosków odbędzie się już w tym półroczu.   

Serdecznie zapraszamy do udziału w spotkaniu!

Tagi